Επιστολή προς το Περιφερειακό Υποκατάστημα Ημαθίας του ΕΛΓΑ στη Βέροια, απέστειλε ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, με αφορμή τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες (ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ακτινίδια κά) λόγω του παγετού που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας, στην επιστολή του ο δήμαρχος ζητά την επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών για την άμεση καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. 

«Δυστυχώς, τις τελευταίες ώρες γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας και της απόγνωσης εκατοντάδων αγροτών του δήμου μας που το εισόδημά τους στηρίζεται στην παραγωγή φρούτων, αφού ο νέος παγετός της 9ης  Απριλίου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έδωσε τη χαριστική “ βολή” στις ήδη πληγείσες δενδροκαλλιέργειες και στο εισόδημα των παραγωγών μας, που ήδη βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση τόσο λόγω της πανδημίας όσο και των απανωτών δυσμενών καιρικών συνθηκών που συνέβαλλαν να χαθούν οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς και οι δαπάνες για την καλλιεργητική φροντίδα» υπογραμμίζει ο κ. Καρανικόλας. Στην επιστολή του ζητά τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων «προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών».