Πρωτοβουλία για την ίδρυση «Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών» ανέλαβαν επιχειρηματίες της περιοχής, με στόχο να διαμορφωθεί ένα “ισχυρό βήμα από το οποίο θα προωθούνται τα μεγάλα και ποικίλα προβλήματα, καθώς και δράσεις που θα βελτιώσουν τις οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή”.

Η ιδρυτική συνάντηση της Ένωσης θα γίνει την Κυριακή 18 Απριλίου 2021, στις 11:00 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου στον Λαιμό Πρεσπών, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από τον COVID19.

Η ιδρυτική ομάδα πρωτοβουλίας αναφέρει πως αποφάσισε να αναθέσει στην Δικηγόρο Φλώρινας, κ. Α. Τουτουντζή, τη σύνταξη καταστατικού στο οποίο περιγράφονται οι σκοποί της Ένωσης και θα είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ανάμεσα στους στόχους της ομάδας πρωτοβουλίας είναι, μεταξύ άλλων, η προώθηση και προβολή των τουριστικών και συναφών επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών και η ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών, για την αποτελεσματικότερη προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους.

Οι επιχειρηματίες της ομάδας απευθύνουν “ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους επαγγελματίες της Πρέσπας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, να συμμετάσχουν στην ίδρυση της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών”.

Όσοι επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πρεσπών και ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην Ένωση μπορούν να επικοινωνήσουν έως και το Σάββατο 17 Απριλίου με την Ένωση, αποστέλλοντας email στο unionofprespatour@gmail.com ή επικοινωνώντας με κάποιο από Μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας: Στράτος Βασιλόπουλος (κιν. 6932 311208, mail: stratosprespa@gmail.com), Κυριακή Κοσμανίδου (κιν. 6942 503863, mail: kosmanidou.k@gmail.com), Μάνος Δημητρόπουλος (κιν. 6980 561366, mail: dimitropoulos09@gmail.com), Νίκος Μαρμαρίδης (κιν. 6944 305386, mail: wildlifeandculture@outlook.com), Κυριάκος Πουκαμισάς (κιν. 6944 396260, mail: melitreliarkouda@gmail.com).

Πηγή: ert.gr