Την ώρα που Eλλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία ετοιμάζονται να καλωσορίσουν σε λίγες εβδομάδες όσους Βρετανούς έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου επιταχύνουν την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι έτοιμα μέσα στον ερχόμενο μήνα, βοηθώντας στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας.

Όμως, η πλειοψηφία των Βρετανών τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των ταξιδιών στο εξωτερικό έως το 2022 παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί υπουργοί σχεδιάζουν την έκδοση «διαβατηρίων εμβολιασμού» για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους προορισμούς από τις 17 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το 55% δηλώνουν υπέρ της απαγόρευσης των ταξιδίων στο εξωτερικό έως τον επόμενο χρόνο, ενώ το 43% υποστηρίζουν ότι φέτος δεν σχεδιάζουν να πάνε διακοπές.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός υπουργός Τουρισμού, Fernando Valdés επιβεβαιώνει ότι διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ Μαδρίτης- Λονδίνου που περιλαμβάνουν κι έναν «ταξιδιωτικό διάδρομο» χωρίς καραντίνα για τους τουρίστες.