Τις περιοχές του Αγιάσματος, του Ερατενού, του Ποντολίβαδου, της Πετροπηγής, της Πέρνης, της Γραβούνας και της Ζαρκαδιάς, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Λεωνίδα Καστανά, και την προϊσταμένη του παραρτήματος ΕΛΓΑ Καβάλας, Ρένα Κατσικέρη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προέβησαν στην αυτοψία των χωραφιών που καλλιεργούνται με ακτινίδια και οπωροφόρα δέντρα, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημίες λόγω της πρόσφατης χαλαζόπτωσης. Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι «για ακόμη μια χρονιά, δυστυχώς, ο αγροτικός κόσμος της περιοχής του Δήμου Νέστου επλήγη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες».

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Καβάλας, κλιμάκιο του οποίου ήδη έχει προβεί στην αυτοψία περιοχών που επλήγησαν, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες οριοθέτησης των εκτάσεων και να γίνουν αντικειμενικές και δίκαιες εκτιμήσεις, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί.