Μέσα στο καλοκαίρι θα πληρωθούν οι αγρότες τις αποζημιώσεις από τις ζημίες που υπέστησαν. Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου ο οποίος το πρωί της Δευτέρας επισκέφτηκε τη Βέροια και είχε διαδοχικές συσκέψεις στα τοπικά γραφεία του ΕΛΓΑ και στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας.

Η ακριβής διατύπωση ως προς τον χρονικό προσδιορισμό των αποζημιώσεων από τον κ. Λυκουρέντζο ήταν «την εποχή που θα διέθεταν τις παραγωγές τους» και συμπλήρωσε λέγοντας “θα αιφνιδιάσουμε θετικά με τις αποφάσεις μας”.

Όπως σημειώνει η verianet.gr, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κατά την επίσκεψή του στη Βέροια είχε πρώτα σύσκεψη στα τοπικά γραφεία και ακολούθως στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη όπου για λόγους υγειονομικών μέτρων τηρήθηκε εξαιρετικά αυστηρό πρωτόκολλο ως προς τους συμμετέχοντες.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Υφυπουργός Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, Κώστας Βοργιαζίδης και Νικόλας Καρανικόλας αντίστοιχα, οι αρμόδιοι για αγροτικά θέματα αντιδήμαρχοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ηλίας Τσιφλίδης και Στέφανος Δριστάς αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης και εκ μέρους των μεταποιητών – εξαγωγέων νωπών προϊόντων και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Στέφανος Αποστολίδης.