30.000 αμνοερίφια έφυγαν από τη Λέσβο για την ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Από την αρχή του 2021 έχουν ξεπεράσει τις 100.000 με μία πολύ καλή τιμή φέτος για τον παραγωγό που έφτασε από 5,5 – 6,3 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι στην καλύτερη περίπτωση ο παραγωγός πληρώθηκε με 3,5 ευρώ το κιλό. Η τιμή διάθεσης για τον καταναλωτή ξεκίνησε στα 9 ευρώ στη Λέσβο και όσο πλησιάζει το Πάσχα φτάνει και τα 11 ευρώ, καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα.

Τη διαδικασία σφαγής στα σφαγεία όλης της Περιφέρειας παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Πανάγος Κουφέλος, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι πλην ελαχίστων περιπτώσεων και όχι στη Λέσβο,  τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα απο τη νομοθεσία, ενώ κάλεσε τους καταναλωτές να προτιμήσουν ντόπια αμνοερίφια στηρίζοντας τους παραγωγούς των νησιών.

Όσον αφορά για την ανάγκη ενίσχυσης της κτηνιατρικής υπηρεσίας κυρίως με κτηνιάτρους , ο κ.Κουφέλος σημείωσε ότι από το 2018 περιμένουμε 7 μόνιμους υπαλλήλους που δεν έχουν φτάσει . Στην τελευταία μάλιστα συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε και έστειλε στο Υπουργείο εσωτερικών αίτημα για την πρόσληψη 190 ατόμων για την κάλυψη συνολικά όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας μεταξύ αυτών και κτηνιάτρων.

Ακόμα ο κ. Κουφέλος ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η μετακίνηση της κτηνιατρικής υπηρεσίας από το σημείο που βρίσκεται σήμερα στην Παγανή όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός από την κοινότητα των ΡΟΜΑ και δημιουργούνται πολλά προβλήματα .  Λύση δεν είναι η μετακίνηση της υπηρεσίας , αλλά η αναζήτηση από τον δήμο Μυτιλήνης ,σε συνεργασία με την κοινότητα των ΡΟΜΑ, άλλου χώρου για την καλύτερη λειτουργία υπηρεσιών και επιχειρήσεων αλλά και της ίδιας της κοινότητας των ΡΟΜΑ.