Στην ψηφιακή -λόγω πανδημίας- Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ- Μιλάνο Ιταλίας (9-14 Μαΐου 2021) συμμετέχει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ στο Μιλάνο Ιταλίας συνήθως πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο. Φέτος, λόγω των προβλημάτων εξαιτίας της πανδημίας μετατέθηκε για αργότερα, και τελικά θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά (digital) στις 9-14 Μαΐου 2021. Στις 9-11 Μαΐου η Έκθεση είναι για τουριστικούς επαγγελματίες, και 12-14 Μαΐου είναι για τους επισκέπτες και το κοινό.

Η φετινή έκθεση σε ψηφιακή μορφή αναμένεται από όλο τον τουριστικό κόσμο της Ιταλίας. Αν και διανύουμε μια αρνητική στιγμή λόγω covid-19 όλος ο τουριστικός κόσμος σκέφτεται την επόμενη μέρα, επισημαίνει η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα λόγω της πανδημίας απαιτείται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για το ασφαλές άνοιγμα και τη στήριξη του τουρισμού των Ιονίων Νήσων με στόχο να πάει πολύ καλύτερα το 2021 από ότι το 2020, τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, Αλέξανδρος Παρίσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παρίσης αναφέρει ότι: Η Ιταλία είναι μια πολύ σημαντική τουριστική αγορά για τα Ιόνια Νησιά και τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετέχουμε σταθερά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒIT-International Travel Exhibition στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Η BIT-International Travel Exhibition είναι μια διοργάνωση με παγκόσμια απήχηση. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές Τουριστικές Εκθέσεις στην Ευρώπη που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ιταλίας, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και εξειδικευμένους Bloggers αλλά και πάρα πολλούς επισκέπτες. Για περισσότερα από 37 χρόνια η ΒΙΤ συγκεντρώνει σημαντικούς τουριστικούς φορείς λήψης αποφάσεων, εμπειρογνώμονες του κλάδου και επιλεγμένους αγοραστές από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.

Την προηγούμενη διοργάνωση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες. Περίπου 1.300 εκθέτες από 72 χώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες αλλά και σε περισσότερους από 1.500 εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων από 67 χώρες. Παράλληλα την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 1.900 δημοσιογράφοι από 36 χώρες και 500 ταξιδιωτικοί Bloggers.

Η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην Έκθεση αυτή το 2020 έγινε με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων του τουριστικού τομέα των Ιονίων Νήσων.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ επιβραβεύει φέτος τα Ιόνια Νησιά και μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σαν Επίτιμοι Εκθέτες από τη Ελλάδα.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία των Ιονίων Νήσων στη Ψηφιακή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ θα χρησιμοποιηθεί υλικό τουριστικής διαφήμισης και προβολής σε ψηφιακή μορφή όπως videos, φωτογραφίες, παρουσιάσεις σε έντυπα σε ψηφιακή μορφή κλπ.

Επίσης υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να παρουσιαστεί υλικό προβολής εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε ψηφιακή μορφή όπως οινοτουρισμός, γαστρονομία, καταδύσεις, πεζοπορικός τουρισμός, αθλητικές δραστηριότητες κλπ.