Το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Γενετική που εφαρμόζεται στην Κτηνοτροφία (WCGALP) θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου 2022 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Το WCGALP είναι το σημαντικότερο συνέδριο για ερευνητές και επαγγελματίες που συμμετέχουν στη γενετική βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου. Ο στόχος του είναι να μοιραστεί γνώσεις σχετικά με τις καινοτομίες στην εκτροφή ζώων που επιτρέπουν στις αλυσίδες ζωικής παραγωγής να ικανοποιούν τις μελλοντικές ανάγκες και να αλληλεπιδρούν με συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Το συνέδριο πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.

Οι δύο προηγούμενες εκδόσεις πραγματοποιήθηκαν στο Βανκούβερ (Καναδάς, 2014, 1400 συμμετέχοντες) και στο Ώκλαντ (Νέα Ζηλανδία, 2018, 1200 συμμετέχοντες).

Πρόγραμμα του WCGALP 2022

Το επιστημονικό πρόγραμμα αποτελείται από διάφορες προφορικές συνεδρίες και αφίσες που εστιάζουν σε κοινωνικές και μεθοδολογικές προκλήσεις στον τομέα της εκτροφής ζώων. Εκτός από το επιστημονικό πρόγραμμα, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις δικτύωσης, όπως επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο Blijdorp και δείπνο συνεδρίου στο Laurenskerk.