Το Πεκίνο θα προωθήσει περαιτέρω τη σταθερή παραγωγή σιτηρών, εντείνοντας την προσπάθεια του για την εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων, όπως αποφασίστηκε σε μία χθεσινή συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Με δεδομένη την πολύ μεγάλη αύξηση της παραγωγής κατά τα προηγούμενα χρόνια, η Κίνα απολαμβάνει την επαρκή διάθεση προμήθειας των πιο σημαντικών αγροτικών προϊόντων, εξασφαλίζοντας τη βασική κάλυψη των αναγκών της, από την εσωτερική παραγωγή δημητριακών και τη συνολική ασφάλεια της παραγωγής σιτηρών.

Υπάρχουν οι στέρεες βάσεις για μία άλλη καλή σοδειά, κατά τη φετινή χρονιά, καθώς η χειμερινή καλλιεργήσιμη έκταση των σιτηρών, αυξήθηκε για πρώτη φορά μέσα σε περίπου τέσσερα χρόνια, ενώ η συγκομιδή των καρπών, διαμορφώνεται καλύτερα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι καλοκαιρινές καλλιέργειες φέτος, αναμένεται ότι θα παράγουν μία ακόμη πολύ μεγάλη σοδειά. Το όργωμα και η σπορά την άνοιξη έγιναν ομαλά, ενώ οι εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν για την πρώιμη παραγωγή ρυζιού, παραμένουν σταθερές. Οι συνολικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραγωγής σιτηρών για το σύνολο της χρονιάς θα αυξηθούν περαιτέρω, ενώ οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις για το καλαμπόκι έχουν αυξηθεί, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

«Η σταθερή παραγωγή δημητριακών και η μεγαλύτερη ικανότητα διασφάλισης της διατροφικής ασφάλειας, παρέχουν μία σταθερή υποστήριξη στην προώθηση σταθερής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά και ανταπόκρισης στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19. Η ετήσια παραγωγή δημητριακών θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στο επίπεδο των 650 δισεκατομμυρίων χιλιόγραμμων αυτή τη χρονιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λι.