Την ευγνωμοσύνη του για την ουσιαστική στήριξη και συμβολή που παρείχε ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους συκοπαραγωγούς του Μαρκόπουλου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας εκφράζει με ευχαριστήρια επιστολή του προς τον νυν Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της περιοχής.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει το ΔΣ και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αλέξανδρος Κολιαβασίλης, επισημαίνεται η αμέριστη συμπαράσταση που παρείχε ο Βορίδης στους αγρότες του Μαρκόπουλου από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα, η οποία μάλιστα μετουσιώθηκε στην εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού ενίσχυσης σε αντιστάθμισμα του απολεσθέντος εισοδήματός τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Μάκης Βορίδης είχε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών που είχαν πληγεί, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην ευχαριστήρια επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκόπουλου:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ως Αγροτικός Συνεταιρισμός Μαρκόπουλου για την ουσιαστική συμβολή σας ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2020, στην αποζημίωση των συκοπαραγωγών της πόλης μας λόγω της απώλειας εισοδήματός τους, εξαιτίας του COVID 19 τον Αύγουστο του 2020.

Σταθήκατε από τις πρώτες μας συναντήσεις δίπλα στο πρόβλημα των αγροτών του Μαρκοπούλου, ήσαστε πολύτιμος αρωγός και συμβάλλατε τα μέγιστα στην τελική εκταμίευση του ποσού, γεγονός που αντιστάθμισε σημαντικά την απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας των συκοπαραγωγών μας, στηρίζοντας παράλληλα έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα στην Αττική Γη. Σας ευχαριστούμε θερμά για την συνεισφορά σας αυτή».