Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στα πλαίσια της προσπάθειάς του για τη δημιουργία εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, που αναδεικνύουν το φυσικό μας πλούτο, διοργανώνει “Κυνήγι Τρούφας”.

Εξειδικευμένα τρουφόσκυλα με τον εκπαιδευτή τους, επιδίδονται στην εύρεση του μοναδικού αυτού καρπού της ελληνικής φύσης. Το θέαμα που προσφέρουν είναι ανεπανάληπτο και οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να το απολαύσουν.

Ταυτόχρονα, ενημερώνονται για το εκλεκτό αυτό έδεσμα, τα είδη και τις χρήσεις του, προκειμένου να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για αυτό το “διαμάντι” που “κρύβεται” μέσα στη γη.

Η απόλαυση όμως δε σταματά εδώ! Συνεχίζεται, αφού οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν επιτόπου τους καρπούς των κόπων τους, με μια εξαιρετική τρουφομακαρονάδα, που φτιάχνεται εκεί από εκλεκτούς σεφ, σε ένα πραγματικά ιδιαίτερο και εντυπωσιακό μαγειρικό σκεύος, που μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα της ανάγκες πενήντα (!) ατόμων.

Εν τω μεταξύ και μέχρι να ετοιμαστεί η τρουφομακαρονάδα, οι επισκέπτες προχωρούν σε γευστική δοκιμή 4-5 ειδών μανιταριών και γλυκού του κουταλιού μανιτάρι, τα οποία συνοδεύονται από ένα ποτήρι τοπικού κρασιού.

Μετά το τέλος του κυνηγιού ακολουθεί επιστροφή στο Μουσείο. Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Ζωολογικό τμήμα το Μουσείου, αλλά και στο μοναδικό Μουσείο Μανιταριών. Τέλος η επίσκεψή τους ολοκληρώνεται στο πωλητήριο του Μουσείου, όπου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ 70(!) παραδοσιακών προϊόντων μανιταριών και τρούφας που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.

Αναμφίβολα είναι μία εμπειρία που θα επιθυμούσαν πολλοί να ζήσουν. Η ευκαιρία υπάρχει!… Καλή απόλαυση!

Περισσότερες λεπτομέρειες για το κυνήγι τρούφας του Μουσείου μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.trufflehunting.net

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Μουσείου, 2432024959, ή στα email: info@meteoramuseum.grκαι info@trufflehunting.net