Την απογοήτευση των επαγγελματιών των Παρόχων Καταδυτικών Υπηρεσιών εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας, για τον περιορισμό των 4 επιβατών στα καταδυτικά σκάφη με την επαναλειτουργία  των Καταδυτικών Κέντρων.  

Ενώ δεκάδες πτήσεις ήδη καταφθάνουν στα αεροδρόμια με τουρίστες μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού για να απολαύσουν τις διακοπές που στερήθηκαν όλη την προηγούμενη χρονιά λόγω της  πανδημίας, τα Καταδυτικά Κέντρα δεν μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αυτούς, λόγω των  αδικαιολόγητων και ακραίων περιορισμών που τους έχουν επιβληθεί, τονίζει ο σύνδεσμος.

Ο περιορισμός των 3 επιβαινόντων στα καταδυτικά σκάφη έως και 6 μέτρα και 4 σε μεγαλύτερα, που  ανακοινώθηκε με εγκύκλιο από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι μεταξύ άλλων αδικαιολόγητος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αντίθετα σε άλλα επαγγελματικά σκάφη, για την «ασφάλεια» των επιβαινόντων επιτρέπεται το 80% συνολικής πληρότητας τους (π.χ. σε σκάφος 12 μέτρων με άδεια 49 επιβαινόντων επιτρέπονται, με τους  ισχύοντες «περιορισμούς, 39 επιβάτες!!!). Ωστόσο, αν και η άδεια των επαγγελματικών καταδυτικών σκαφών έως και 10 μέτρων, επιτρέπει μόνο 12 άτομα, αριθμός που καλύπτει τις απαιτήσεις τήρησης αποστάσεων 1,5 μέτρου λόγω του μεγέθους  των σκαφών, χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επέβαλε τον περιορισμό των 3 ή 4 επιβαινόντων (μαζί με το πλήρωμα φυσικά), σημειώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου.