Την παράδοση τροφίμων κατευθείαν στο ψυγείο των πελατών της ευαγγελίζεται η αμερικανική αλυσίδα Walmart.

Δοκιμές νέας υπηρεσίας κατ’οίκον παράδοσης τροφίμων ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019 η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ Walmart, η οποία θα επιτρέπει την παράδοση των προϊόντων απευθείας στα ψυγεία των πελατών, εν τη απουσία των τελευταίων από την οικεία τους. Οι δοκιμές της νέας υπηρεσίας “In Home” ανεστάλησαν προσωρινώς, λόγω της πανδημίας, ωστόσο με την πρόοδο των εμβολιασμών και την εκρηκτική άνθιση των διαδικτυακών πωλήσεων τροφίμων, η εταιρεία θέτει εκ νέου σε τροχιά την εν λόγω υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι τα καταστήματα τροφίμων κέρδισαν εκατομμύρια διαδικτυακών πελατών, εν μέσω της πανδημίας, τους οποίους τώρα θέλουν να συγκρατήσουν.

«Η κατ’οίκον παράδοση τροφίμων αποτελούσε περιθωριακό κανάλι πωλήσεων, κατέστη ωστόσο πλέον κυρίαρχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Whitney Pegden, Αντιπρόεδρος της Walmart και Γενικός Διευθυντής τους τμήματος παρακολούθησης της εφαρμογής “InHome”. Βασική πρόκληση για την ευρεία χρήση της νέας υπηρεσίας από τους καταναλωτές συνιστά η αποδοχή εκ μέρους τους της εισόδου στο διαμέρισμά τους ενός αγνώστου, και δη προσέγγισης στο ψυγείο τους. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία, προκειμένου να απομακρύνει ανησυχίες των πελατών της, αναθέτει σε υπαλλήλους με μακροχρόνια εμπειρία να συναντούν δυνητικούς πελάτες, πριν από την πρώτη παραγγελία, και να εκπαιδεύονται δια ζώσης πως, επί παραδείγματι, να αποθηκεύουν επιμελώς τα τρόφιμα στο ψυγείο.

Το προσωπικό παράδοσης θα φορά επίσης μάσκες, γάντια, μποτάκια, θα φέρει κάμερες σώματος, οι οποίες θα μεταδίδουν και καταγράφουν ζωντανά την παράδοση, ενώ θα εισέρχονται σε σπίτια (ή γκαράζ) κάνοντας χρήση μοναδικού κωδικού σε «έξυπνες κλειδαριές» μέσω 9/9 ειδικής εφαρμογής. Η υπηρεσία παρέχεται έναντι μηνιαίας συνδρομής 19,95 δολ. ΗΠΑ, με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών.