Έκρηξη κρατήσεων για την Ελλάδα, με τους Αμερικανούς να προτιμούν την χώρα μας από οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ευρώπη, σημειώνει με δημοσίευμά του το Forbes και εξηγεί τους λόγους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι οι χώρες μέλη της θα ανοίξουν σύντομα σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες εκτός του μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών.

Πολύ σύντομα, όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εμβόλια εγκεκριμένα από την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, θα μπορούν να εισέλθουν στις χώρες της ΕΕ χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ ή να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Οι Αμερικανοί αναζητούν μέρη που μπορούν να επισκεφθούν με την λιγότερη ταλαιπωρία
Αλλά η Ελλάδα, σύμφωνα με το Forbes, βρίσκεται ήδη ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ. «Το πανέμορφο μεσογειακό έθνος είναι ήδη ανοιχτό σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενάντια στον κορωνοϊό και αυτό φαίνεται πως έχει τροφοδοτήσει μια έκρηξη κρατήσεων», γράφει το Forbes.

Τουρίστες στη Μύκονο

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στην ιστοσελίδα εύρεσης ταξιδιωτικών προσφορών Hopper, οι κρατήσεις προς την Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 38% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο και οι ταξιδιώτες αναζητούν μέρη όπου μπορούν να επισκεφθούν με λίγη ταλαιπωρία. Κι ενώ πολλοί Αμερικανοί κάνουν ήδη τις κρατήσεις τους για πτήσεις προς τους συνήθεις υπόπτους – Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη- εν αναμονή του ανοίγματος της ΕΕ, είναι ξεκάθαρο πως το άνοιγμα της Ελλάδας έχει ήδη αποδώσει.

Η Ελλάδα πρώτη σε κρατήσεις στους Αμερικανούς, από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
Μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, οι χρήστες της αμερικανικής ιστοσελίδας Hopper, έχουν κάνει κρατήσεις για περισσότερες καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ελλάδα από οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ευρώπη. Συνολικά, ο όγκος κρατήσεων για την Αθήνα είναι «σημαντικά αυξημένος» σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019 – προ κορωνοϊού, λέει ο Αντίτ Νταμονταράν, οικονομολόγος της ιστοσελίδας, στο Forbes.

Και υπάρχει και ένας άλλος μεγάλος λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί κάνουν κρατήσεις για αποδράσεις στην Ελλάδα, επισημαίνει ο Νταμοντοράν. Οι πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κοστίζουν 18% λιγότερο αυτό το καλοκαίρι από ό,τι το 2019. Είναι ενδεικτικό ότι δεν υπήρξαν ποτέ τόσες πολλές απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα με νέα δρομολόγια προς Αθήνα από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Ουάσινγκτον.

Το αποτέλεσμα είναι πως η Ελλάδα όχι μόνο είναι φθηνότερη αλλά και πιο βολική από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Και μόλις φτάσουν στην Αθήνα οι ταξιδιώτες, μπορούν εύκολα να επισκεφθούν κάποιο από τα πιο εντυπωσιακά νησιά της Ελλάδας, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη ή η Κέρκυρα.