Μια νέα έρευνα από την NFU Cymru, την κορυφαία αγροτική οργάνωση της Ουαλίας, αποκάλυψε ότι περίπου ένας στους πέντε Ουαλούς αγρότες ήταν θύματα εγκλήματος το 2020.

Η έρευνα, μέρος μιας δημοσκόπησης σχεδόν 2.000 αγροτών σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία, υπογράμμισε ότι πάνω από τα μισά (52%) από αυτά τα εγκλήματα της υπαίθρου στην Ουαλία πέρυσι αφορούσαν κλοπές.

Από τους αγρότες που βρέθηκαν θύματα εγκλήματος, το 10% είχε γίνει στόχος σε περισσότερες από μία περιπτώσεις τον τελευταίο χρόνο και το 24% δήλωσε ότι η οικονομική ζημία για την επιχείρησή τους ως αποτέλεσμα αυτών των περιστατικών ήταν πάνω από 1.000 λίρες.

Η έρευνα έριξε επίσης φως στα προληπτικά μέτρα που έλαβαν οι αγρότες τα τελευταία πέντε χρόνια για να αποτρέψουν τους εγκληματίες και να ασφαλίσουν τα μηχανήματα, τα εργαλεία και τα αποθέματά τους. Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι είχαν αναβαθμίσει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Το 35% των αγροτών δήλωσε ότι είχαν εγκαταστήσει κάμερες CCTV στο αγρόκτημα και σχεδόν το 30% είπε ότι είχαν μπλοκάρει τις εισόδους στο χωράφι. Στην πραγματικότητα, το 31% των αγροτών δήλωσαν ότι είχαν επενδύσει τουλάχιστον 1.000 λίρες σε μέτρα πρόληψης του εγκλήματος τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Πρόεδρος της NFU Cymru John Davies είπε σχετικά: «Τα στατιστικά στοιχεία από την έρευνά μας είναι πολύ πιο ενοχλητικά όταν θεωρείται ότι αντλούνται από ένα έτος που το έθνος ήταν «κλειδωμένο» σε μεγάλο βαθμό λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δεδομένα σε αυτά τα ευρήματα αφορούν τόσο το αγρόκτημα όσο και το σπίτι, που είναι κοντά, κι έτσι οικογένειες υπόκεινται σε περιστατικά εγκλήματος.

Η NFU Cymru χαιρέτισε πρόσφατα την ανακοίνωση ότι η ουαλική κυβέρνηση θα διορίσει έναν συντονιστή εγκλήματος σε όλη την Ουαλία για την αντιμετώπιση της αγροτικής εγκληματικότητας.