Με βάση την αυξανόμενη δημοτικότητα των σαλατών και των «μίνι» ή σνακ ποικιλιών, η ζήτηση για φρέσκα αγγούρια στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί από την δεκαετία του 1970. 

Αντικατοπτρίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών, ο όγκος των εισαγωγών συνεχίστηκε με ανοδική τάση 50 ετών, συμβάλλοντας στη συσσώρευση της εγχώριας καλλιεργούμενης παραγωγής (62% από το 2010). 

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν από 35% το 1990-1994 σε 80% το 2015-2020. Μέχρι το 2020, οι εισαγωγές αντιπροσώπευαν σχεδόν το 90% της εγχώριας αγοράς.

Το μερίδιο των εισαγωγών στην αγορά φρέσκου αγγουριού στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της ζήτησης αγγουριών όλο το χρόνο και για ποικιλίες που τείνουν να καλλιεργούνται σε θερμοκήπια. 

Τα εισαγόμενα αγγούρια συνήθως εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, του φθινοπώρου και των αρχών της άνοιξης όταν οι εγχώριες προμήθειες είναι περιορισμένες. Οι εισαγωγές φρέσκου αγγουριού, κυρίως από το Μεξικό και τον Καναδά, ανήλθαν σε περίπου 2,2 δισεκατομμύρια λίρες το 2020 και το 18% των εισαγόμενων αγγουριών καλλιεργήθηκαν σε προστατευόμενες δομές όπως τα θερμοκήπια. Σε μικρότερο βαθμό, η αύξηση της εγχώριας παραγωγής θερμοκηπίου, η οποία σήμερα αντιπροσωπεύει περίπου το 11% των αγγουριών που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, έχει μειώσει τη ζήτηση για φρέσκα αγγούρια που καλλιεργούνται στον τομέα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.