Τους ταξιδιώτες προετοιμάζουν για τo καλοκαίρι τα σημαντικότερα ταξιδιωτικά ΜΜΕ της Σκανδιναβίας με προτάσεις για τους ασφαλέστερους και ποιοτικότερους Ελληνικούς προορισμούς. «Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Σκόπελος ως ο μοναδικός προορισμός που εντάσσεται και στις τέσσερις δημοφιλείς λίστες Ελληνικών προορισμών που έχουν ανακοινώσει μεγάλα Σουηδικά και Φινλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας σε συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου, τρία μεγάλα διεθνή αφιερώματα γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία. Ο ενημερωτικός ιστότοπος της δημοφιλούς παρουσιάστριας και δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Πασχαλίδου που έχει μεγάλη απήχηση στη Σουηδία https://pascalidou.com/en/top-greek-wedding-honeymoon-destinations/, προτείνει Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Σκόπελο και Πάργα ως τους ονειρεμένους προορισμούς για μήνα του μέλιτος και γάμους στην Ελλάδα. Ειδικά για τη Σκόπελο, το άρθρο προτρέπει τους Σουηδούς να παντρευτούν στο πανέμορφο νησί, ακολουθώντας τα βήματα της ρομαντικής ταινίας Mamma Mia!

Επιπλέον, τις τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας προτείνει το σημαντικότερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Σουηδίας RES https://res.se/artikel/grekland-valkomnar-varlden, ως τους πλέον καταλληλότερους Ελληνικούς προορισμούς να καλωσορίσουν τους τουρίστες, στο προσεχές καλοκαίρι. Σύμφωνα με το RES, η Σκόπελος αναδεικνύεται σε μία από τις πρώτες θέσεις για το ασύγκριτο φυσικό κάλλος της, τη συναρπαστική θέα, τα σμαραγδένια νερά και την ταύτιση με το διαχρονικό μιούζικαλ του Mamma Mia!

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήρε και η Φινλανδία για να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στο νησί του Mamma Mia! Το έγκριτο θεματικό περιοδικό Γάμου HAAT (WEDDING)  παρουσίασε στην έντυπη κα διαδικτυακή έκδοσή του, πολυσέλιδο ρεπορτάζ στο οποίο προτείνεται η Σκόπελος ανάμεσα στους ιδανικούς γαμήλιους προορισμούς της Ελλάδας!

Παράλληλα με τα παραπάνω, η έγκριτη εφημερίδα Expressen https://www.expressen.se/allt-om-resor/greklands-17-basta-oar-fran-samos-till-santorini/, δημοσίευσε εκτεταμένη λίστα με τα 21 καλύτερα Ελληνικά νησιά και ανέδειξε τη φυσική γοητεία και τις παραλίες της Σκοπέλου που αποτελεί «μαγνήτη» για τους φίλους του διάσημου μιούζικαλ και όσους αναζητούν την ποιότητα στο ταξίδι τους από όλον τον κόσμο! 

«Η ένταξη της Σκοπέλου στις προτάσεις και τα αφιερώματα κορυφαίων ΜΜΕ αποδεικνύει τη μεγάλη δυναμική του προορισμού που δηλώνει ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες, αναδεικνύει την έντονη ανάγκη και τάση των Σκανδιναβών που ανυπομονούν να «χαλαρώσουν» οι περιορισμοί και να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και δικαιώνει τις επιλογές του Δήμου που συνεργάζεται με πλήθος φορέων όπως το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας για να προωθήσει το τρίπτυχο φύση – ασφάλεια – ποιότητα», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, κυρία Ιωάννα Ευσταθίου.