Η Treasury Wine Estates (TWE) ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το The Yield Technology Solutions και την Yamaha Motor Co για τη βελτιστοποίηση της πρόβλεψης απόδοσης στα σταφύλια κρασιού και για τη βελτίωση του αυτόνομου ψεκασμού καλλιεργειών με τη χρήση ρομπότ.

Η δοκιμή θα ξεκινήσει σε TWE αμπελώνες στην Αυστραλία και στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και θα ενσωματώσει την πλατφόρμα ρομποτικής της Yamaha με το μικροκλίμα και το λογισμικό της The Yield καθώς και την πλατφόρμα AI της Yield.

Η δοκιμή έχει ως στόχο την βελτίωση της ακρίβειας πρόβλεψης του τρύγου μέσω της συλλογής των δεδομένων ανάπτυξης του φυτού, της καλύτερης πρόβλεψης του καιρού, της απόδοσης με οπτική συλλογή δεδομένων.

Στοχεύει επίσης στο να τεστάρει και να αναπτύξει αυτόνομη ρομποτική τεχνολογία και να τελειοποιήσει την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών με την ενσωμάτωση καιρικών δεδομένων και οδηγιών χρήσης των σκευασμάτων με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους.

«Η TWE είναι περήφανη για τη συνεχιζόμενη συνεργασία της με το The Yield για τη βελτίωση της προβλεψιμότητας του καιρού και του κλίματος, της απόδοσης των καλλιεργειών, του χρόνου συγκομιδής και της ταξινόμησης φρούτων – όλοι οι κρίσιμοι παράγοντες της ποιότητας του κρασιού. Αυτή η τελευταία κορυφαία συνεργασία στον κλάδο συνδυάζει την αμπελουργική μας εμπειρία και την οινοποίηση με τη ρομποτική και τον αυτοματισμό παγκόσμιας κλάσης για να μπορούμε να προβλέπουμε καλύτερα τις βέλτιστες ευκαιρίες συγκομιδής και να αρδεύουμε αποτελεσματικά τους αμπελώνες μας” τονίζει, σύμφωνα με το winetitles.com.au, ο Greg Pearce, γενικός διευθυντής της εταιρείας Treasury Wine Estates.