Το Ούζο Πλωμαρίου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση «The First Diplomatic Friendship Bazaar» που πραγματοποιήθηκε τις προάλλες στο Erbil του Ιράκ. Διοργανωτής ήταν το Γενικό Προξενείο της Τσεχικής Δημοκρατίας και ήταν αφιερωμένη στη δράση «For a Greener Kurdistan, ενώ στόχος της ήταν η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της τοπικής κουρδικής κοινότητας και των προξενείων.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν προξενεία 8 χωρών μαζί και της Ελλάδας. To Ούζο Πλωμαρίου στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με το Ελληνικό Γενικό προξενείο στο Erbil, θα είναι το επίσημο, εθνικό απόσταγμα που θα προσφερθεί σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι από το προξενείο.
To Ούζο Πλωμαρίου όμως δε σταματά εδώ! Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με το Γενικό προξενείο, θα πρωταγωνιστεί στην επόμενη εκδήλωση που θα γίνει στο Erbil στις 12-13/7/2021, αλλά και σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι από το προξενείο. Το Ούζο Πλωμαρίου θα είναι το επίσημο, εθνικό απόσταγμα που θα προσφερθεί, ενώ θα δοθούν και branded δώρα από την προξενική αρχή στους Ιρακινούς αξιωματούχους και στους επίσημους προσκεκλημένους που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Το Ούζο Πλωμαρίου με τις δράσεις αυτές προβάλει και προωθεί τις ελληνικές παραδόσεις και αρώματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί τον πρεσβευτή του ελληνικού προξενείου στο Ιράκ καθώς είναι το αγαπημένο Ούζο των Ελλήνων, με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές του Ούζου Πλωμαρίου αποτελούν περίπου το 60% του συνόλου της παραγωγής του και εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο, με το Ιράκ να αποτελεί μια χώρα – προορισμό με έντονη δραστηριότητα.