Τις περιοχές του Δήμου Σοφάδων που επλήγησαν το απόγευμα της Κυριακής από έντονη χαλαζόπτωση και σφοδρή ανεμοθύελλα επισκέφθηκε εκ νέου κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιου και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημ. Κωστή.

Η αυτοψία ανέδειξε την έκταση αλλά και το μέγεθος της καταστροφής που σε πολλές περιπτώσεις ανέρχεται στο 100%. Εκτιμάται ότι έχουν πληγεί περισσότερα από 20.000 στρέμματα βαμβακιού, καπνού, βιομηχανικής τομάτας, πιπεριάς, σιτηρών καλαμποκιού καθώς και σε θερμοκηπιακές και σταβλικές εγκαταστάσεις.

Μεγάλες ζημιές έως και ολοκληρωτική καταστροφή καταγράφονται, σύμφωνα με το karditsanews.gr, στο Καρποχώρι, στην Αγία Παρασκευή, στην Άμπελο, στο Δασοχώρι, στο Μελισσοχώρι, στους Σοφάδες και στο Λουτρό. Στην ΤΚ Καρποχωρίου ζημιές υπέστησαν σχεδόν το 85% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Στους επιτόπιους ελέγχους συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κκ Παν. Κεφαλάς, Θώμη Καφάση – Δεδιλιάρη, Αθ. Σαμαράς και Ιωάννης Κουτσομηλιάς. Ενημέρωσαν τους παραγωγούς ότι από την πρώτη στιγμή κινήθηκε η διαδικασία, ενώ θα γίνει και η σχετική αναγγελία προκειμένου οι πληγέντες να υποβάλουν δηλώσεις.

Ηδη άλλωστε, λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος επικοινώνησε με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, ώστε οι διαδικασίες να είναι άμεσες χωρίς καμιά απολύτως χρονοτριβή.