Τις επόμενες ημέρες έρχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις σταυλικές εγκαταστάσεις, το οποίο προβλέπει την απλοποίηση της διαδικασίας προς όφελος των κτηνοτρόφων.

«Το νομοσχέδιο έρχεται ουσιαστικά και επιλύει χρόνια προβλήματα των πρόχειρων καταλυμάτων, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά και την πλειοψηφία των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων», δήλωσε σχετικά η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, από τον Τύρναβο της Λάρισας, μετά την συνάντηση που είχε με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου για τις σταυλικές εγκαταστάσεις και οι διευκολύνσεις, που φέρνει για την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων με πρόχειρα καταλύματα, οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» με απτά αποτελέσματα στην αύξηση της τιμής του αιγοπρόβειου κρέατος και γάλακτος ενώ κατατέθηκαν προβληματισμοί για το θέμα της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας δήλωσε:
«Να ευχαριστήσω την κ. Αραμπατζή που βρέθηκε σε ακόμη μια συνάντηση με τους κτηνοτρόφους. Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σε διάφορα θέματα, που αφορούν τον κτηνοτροφικό κλάδο. Θέλω κυρίως να την ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία, που είχαμε για το επικείμενο Νομοσχέδιο, που αφορά τα κτηνοτροφικά κτίσματα. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και πραγματικά το κερδίσαμε. Γνωρίζω την Υφυπουργό αρκετά χρόνια και έχουμε συνεργαστεί για το συγκεκριμένο θέμα και βλέπω πως οι κόποι μας μετά από τόσα χρόνια παίρνουν σάρκα και οστά με ένα νομοσχέδιο, που πραγματικά ευνοεί τους κτηνοτρόφους».

Από την πλευρά του o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Γκουρομπίνος επισήμανε:
«Της έχουμε μεταφέρει τις ευχαριστίες των κτηνοτρόφων για την άμεση λύση στο εμπάργκο της Αλβανίας. Ήταν τεράστιο επίτευγμα. Πρόταση μας σε ό,τι αφορά τις ζωοτροφές είναι να ενθαρρύνουμε τους κτηνοτρόφους να καλλιεργήσουν καλαμπόκι, δίνοντας τους συνδεδεμένη ενίσχυση για να έχουμε επάρκεια σε ζωοτροφές».