Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και βιομηχανικής τομάτας προκλήθηκαν από την προχθεσινή χαλαζόπτωση που έπληξε χωριά του Δήμου Φαρσάλων.

Συγκεκριμένα προβλήματα προκλήθηκαν στον Αγιο Γεώργιο και στο Κατωχώρι στα Φάρσαλα όπου το χαλάζι που έπεσε είχε το μέγεθος φουντουκιού, όπως αναφέρει το ertnews.gr, και διάρκεια πάνω από 20 λεπτά.

Η ζημιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι ολοκληρωτική και σήμερα τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο του τμήματος κ. Μιχάλη Λιόντο.

Ζημιές σε 1.500 στρέμματα
Σημαντικές ζημιές προκάλεσε ισχυρή χαλαζόπτωση το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Γραμματικού και Νέου Ικονίου στο Δήμο Σοφάδων.
Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής.
Από την χαλαζόπτωση προκλήθηκαν ζημιές σε σχεδόν 1500 καλλιεργήσιμα στρέμματα, στη συντριπτική πλειοψηφία βαμβάκι, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις, όπως αναφέρει ο “Νέος Αγώνας”, που η ζημιά αγγίζει το 100%.
Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παν. Κεφαλάς την Δευτέρα θα γίνει η αναγγελία στον ΕΛΓΑ ώστε οι διαδικασίες να είναι άμεσες χωρίς καμιά απολύτως χρονοτριβή.

Ισχυρό μπουρίνι χτύπησε τον Παλαμά
Ισχυρό μπουρίνι έπληξε τον Παλαμά Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να σπάσουν κολώνες της ΔΕΗ και ένα μέρος της πόλης να είναι χωρίς ρεύμα.
Αποτέλεσμα των επικίνδυνου καιρικού φαινομένου ήταν να ξηλωθούν στέγες στπιτών. Επίσης σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, μεταξύ άλλων πάνω σε σπίτι και αυτοκίνητα, αλλά και κολώνων της ΔΕΗ αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα της περιοχή.
Παράλληλα αρκετοί δρόμοι παραμένουν πλημμυρισμένοι. Όπως ανέφερε μιλώντας στο “Νέο Αγώνα” ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, τα νερά της βροχής μέσω του αποχετευτικού συστήματος όμβριών υδάτων καταλήγουν σε κανάλια περιμετρικά του Παλαμά, τα οποία χρησιμοποιούνται παράλληλα ως αρδευτικά. Τα κανάλια αυτά είναι γεμάτα τη συγκεκριμένη περίοδο για αρδευτικούς λόγους, με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να αδυνατεί να βρει διέξοδο μέσω του αποχετευτικού δικτύου και να παραμένει εγκλωβισμένο μέσα στην πόλη.