Με επισκέψεις σε επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα και συνδέονται με τον τουρισμό, καθώς και σε ανακαινισμένα ξενοδοχεία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της υφυπουργού τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, στην Κέρκυρα.

Η τελική εντύπωση που διαμόρφωσε, όπως η ίδια δήλωσε στην ΕΡΑ Κέρκυρας, είναι ότι το νησί έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης ώστε να κάνει ένα βήμα παρακάτω προς τις σύγχρονες μορφές τουρισμού. Διαπιστώνει ότι η Κέρκυρα μπαίνει στο «κομμάτι του τουρισμού που ονομάζεται recover”, το οποίο θα προσφέρει τουρίστες με υψηλότερη δαπάνη κατά μέσο όρο. Οι επενδύσεις που επισκέφθηκε είναι πολλών εκατομμυρίων με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στο περιβάλλον.
Όπως είπε οι επιχειρήσεις του παραγωγικού τομέα που επισκέφθηκε ξεπερνούν τον παραδοσιακό ρόλο για ποιοτικό λάδι, κουμ – κουάτ και τα παράγωγά τους, αλλά έχουν ήδη μεταβληθεί σε επισκέψιμους χώρους που προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία στους επισκέπτες τους και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πρότυπα.
Αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην θεσμοθέτηση, μέσα από το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου τουρισμού, του ειδικού σήματος για επισκέψιμο ελαιοτριβείο, τυροκομείο, ποτοποιία, ζυθοποιείο, ώστε τελικά να ενταχθούν σε ενιαίο χάρτη ώστε να γίνει πιο εύκολη η αναγνώριση τους.
Επίσης μιλώντας στους επιχειρηματίες τους είπε να διερευνήσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης τους από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μόλις αυτά δημοσιευτούν.