Περισσότερα από 10.000 στρέμματα κυρίως με βαμβάκι, αλλά και καλαμπόκι και αμπέλια υπέστησαν ζημιές στον Παλαμά, στο Μάρκο και στα Καλυβάκια από το χθεσινό μπουρίνι που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση. Οι αγρότες του Δήμου Παλαμά βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είναι η τρίτη φορά μετά τον Ιανό που βλέπουν να χάνεται η παραγωγή τους.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις των ζημιών από την προηγούμενη κακοκαιρία και σήμερα πρέπει πάλι να γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ.

Ο ασφαλιστικός οργανισμός, υπογράμμισε, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει οικονομικά στις ζημιές που προκαλούνται όλο και πιο συχνά από έντονα καιρικά φαινόμενα, οπότε το κράτος θα πρέπει να βρει τρόπο να αποζημιώσει τους αγρότες.

Να σημειωθεί ότι η ηλεκτροδότηση στην πόλη του Παλαμά αποκαταστάθηκε και συνεργεία αποκαθιστούν τις ζημιές που έγιναν και στα Καλυβάκια από πτώση στύλων ηλεκτροδότησης λόγω του δυνατού αέρα. Τέλος, ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες σε Γραμματικό και Νέο Ικόνιο του δήμου Σοφάδων.
Πηγή: ertnews.gr