Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία διαβούλευσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χαλκιδικής με την Αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου, την βουλευτή Χαλκιδικής κι Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης Κυριακή Μάλαμα και στελέχη της Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε διευρυμένες συσκέψεις με το σύνολο των φορέων του πρωτογενούς τομέα της Χαλκιδικής, κατέγραψε τα φλέγοντα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της μελισσοκομίας του Νομού.
Συγκεκριμένα, η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αλιεία και την αγροτική παραγωγή σε σύσκεψη με αλιείς και παραγωγούς σιτηρών, φρούτων και σταφυλιών στη Νέα Καλλικράτεια.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση με εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγικών συνεταιρισμών της Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά, με αντικείμενο τα προβλήματα της ελιάς Π.Ο.Π. Χαλκιδικής.
Κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας το κλιμάκιο πραγματοποίησε επίσκεψη στο μελισσοκομικό συνεταιρισμό “ο Σίθων” κι έκλεισε το διήμερο διαβούλευσης με διευρυμένη σύσκεψη με κτηνοτρόφους, τυροκόμους και βιοκαλλιεργητές στην Παλαιόχωρα.
Οι φορείς του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Χαλκιδικής τοποθετήθηκαν σε σχέση με όλα τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας του Νομού, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ κατήγγειλαν και μια σειρά από διαρθρωτικά προβλήματα, τα οποία εμποδίζουν την διάχυση της βιώσιμης ανάπτυξης στον αγρότη, τον παραγωγό, τον αλιέα, τον μελισσοκόμο, τον κτηνοτρόφο.