Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), QU Dongyu, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε διάφορους παραγωγούς στην περιοχή της νότιας Καμπανίας της Ιταλίας, υπογράμμισε τη σημασία της σύνδεσης της παράδοσης με καινοτομία για την επίτευξη πιο βιώσιμων γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Η επίσκεψη ακολούθησε τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή στη συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος της G20 στη Νάπολη, όπου τόνισε πώς πρέπει να επιτευχθεί η ανάγκη κάλυψης της αυξανόμενης ζήτησης για τρόφιμα και άλλα γεωργικά προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων και προστασία και αποκατάσταση οικοσυστημάτων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γενικός Διευθυντής επαίνεσε τους αγρότες για τις μεθόδους παραγωγής λεμονιών, κρασιού και μοτσαρέλας που συνδέουν την παράδοση και την καινοτομία, σέβονται το περιβάλλον, περιορίζουν τον αντίκτυπό τους στους φυσικούς πόρους και μειώνουν το κλίμα τους.

“Η διαφοροποίηση και η ποιότητα των προϊόντων είναι το κλειδί, το οποίο μπορεί να διασφαλιστεί μέσω ενός συνδυασμού καινοτομίας και βιώσιμης φυτείας”, δήλωσε ο Qu. Ενθάρρυνε επίσης την υιοθέτηση νέων τρόπων αύξησης της πρόσβασης στην αγορά προϊόντων. “Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μια νέα επιχειρηματική λειτουργία για τα λεμόνια σας για να προσεγγίσουν πιο διαφοροποιημένους και υψηλού εισοδήματος καταναλωτές”, πρόσθεσε ο Γενικός Διευθυντής.