Μετά από επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής κου Δημητρίου Βουρδάνου για την άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ζωοτροφές, άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Έχει ξεκινήσει ήδη η παραλαβή και η παράδοση ζωοτροφών σε συνεργασία με τους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού και έπεται ο Δήμος Δωρίδος. Επίσης, έχουν ξεκινήσει και υποβάλλονται αιτήσεις από τους πληγέντες των τριών (3) πυρόπληκτων Δήμων για τις αποζημιώσεις ζωικού και φυτικού κεφαλαίου και ήδη γίνονται εκτιμήσεις σε ζωικό κεφάλαιο από τα κλιμάκια των κτηνιάτρων του ΕΛ.Γ.Α..

«Η επόμενη ημέρα είναι ημέρα ευθύνης και υποχρέωσης απέναντι στους συμπολίτες μας κτηνοτρόφους. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Αραμπατζή, καθώς και με Περιφέρειες της Ελλάδος, κτηνοτροφικούς συλλόγους αλλά και ιδιώτες, και παραλαμβάνουμε συνεχώς ποσότητες ζωοτροφών, ώστε σε συνεργασία με τους Δήμους να φθάσουν έγκαιρα στον κάθε πληττόμενο κτηνοτρόφο με προτεραιότητα την επιβίωση του ζωικού κεφαλαίου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Βουρδάνος.

«Η επόμενη ημέρα είναι ημέρα ευθύνης και υποχρέωσης απέναντι στους συμπολίτες μας κτηνοτρόφους. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την αρμόδια για την κτηνοτροφία Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Αραμπατζή, καθώς και τιςΠεριφέρειες της Ελλάδος, κτηνοτροφικούς συλλόγους αλλά και ιδιώτες που παραλαμβάνουμε συνεχώς ποσότητες ζωοτροφών, έτσι ώστε σε συνεργασία με τους Δήμους να φθάσουν έγκαιρα στον κάθε πληττόμενο κτηνοτρόφο με προτεραιότητα την επιβίωση του ζωικού κεφαλαίου» τόνισε ο Δ. Βουρδάνος.