Με επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΓΕΩΤΕΕ συνέχισε τις επαφές του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, συνοδευόμενος από τους ΓΓ του υπουργείου, Χριστιάνα Καλογήρου, Κ. Μπαγινέτα και Δημ. Παπαγιαννίδη.

Με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπύρο Μάμαλη και τα μέλη του ΔΣ συζήτησαν προβλήματα του κλάδου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πλαίσιο λειτουργίας του Επιμελητηρίου, τη σχέση των μελών του με την εκπαιδευτική κοινότητα και την επαγγελματική τους πιστοποίηση καθώς τη συνδρομή του κλάδου στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι γεωτεχνικοί σημείωσαν επίσης ότι η ενεργοποίηση του προγράμματος Γεωργικών Συμβουλών, ύψους 80 εκατ. ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα να εργαστούν περισσότερα μέλη του ΓΕΩΤΕΕ.

Ο κ. Λιβανός κάλεσε την ηγεσία του ΓΕΩΤΕΕ με αφορμή την επέτειο από τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση του Επιμελητηρίου, που εκπροσωπεί 38.000 μέλη, σε κοινή εκδήλωση με το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να συζητηθούν όχι μόνο τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές του κλάδου και οι δυνατότητες συμβολή του στην προσπάθεια να καταστεί ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή και στην ανάγκη να αποκτήσουν τα προϊόντα μας προστιθέμενη αξία, όπως τόνισε ο κ. Λιβανός, οι γεωτεχνικοί έχουν κυρίαρχο ρόλο.