Την συνδρομή της, ως κυβερνητικού στελέχους, για την άμεση στελέχωση των δομών Υγείας στην Ιπποκρατική Κω, τον 4ο τουριστικό προορισμό ,όπως χαρακτηριστικά είπε, ζήτησε από την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ο έπαρχος Κω – Νισύρου Ιωάννης Καμπανής κατά την πρόσφατη επίσκεψη της υφυπουργού στο Επαρχείο.

“Ο 4ος τουριστικός προορισμός οφείλει να έχει σύγχρονες δομές υγείας στελεχωμένες και εξοπλισμένες. Το Νοσοκομείο δεν είναι υπόθεση ενός μόνο βουλευτή αλλά όλων και θεσμικών και κυβέρνησης” τόνισε ο έπαρχος υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο η γείτονα Τουρκία να έχει δομές άρτιες και σύγχρονες και το νησί της Κω να υστερεί σημαντικά.
Η υφυπουργός συμφώνησε ότι χρειάζονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το αίτημα στα αρμόδια υπουργεία.

Η κ Ζαχαράκη έχει προσκληθεί από την Ένωση Ξενοδόχων Κω προκειμένου να συμμετάσχει στην ημερίδα με θέμα «Αγροτικά προϊόντα και τουρισμός. Από την θεωρία στην πράξη».

Αναφερόμενη η υφυπουργός στη πορεία της τουριστικής κίνησης μίλησε για υψηλές πληρότητες της τάξης του 85% ιδιαίτερα τον Σεπτέμβρη.
“Η επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου θα γίνει νωρίτερα με πολύ περισσότερες πτήσεις και με διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος” υπογράμμισε η υφυπουργός κάνοντας λόγο για συνέπεια λόγων και πράξεων.
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στη πρόθεση του υπουργείου να ενισχύσει τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και την χρηματοδότηση ανάλογων δράσεων και πρωτοβουλιών.