Εκτεταμένες ζημιές λόγω των παγετών της άνοιξης παρατηρούνται στα μάτια των ελαιόδεντρων, λίγο πριν την περίοδο της συγκομιδής, ιδιαίτερα στους πρώην Δήμους Νέσσωνος, Μακρυχωρίου και Γόννων. Η ζημιά ξεκινά από 70% και αγγίζει το 100%, δηλαδή πλήρης ακαρπία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο ελαιοπαραγωγός από το Συκούριο Βασίλης Πολύζος «η συγκεκριμένη ζημιά έχει καθηλώσει οικονομικά τους περισσότερους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση μετά από τις χαμηλές τιμές ελαιολάδου της τελευταίας πενταετίας, αλλά και τη συνεχή και αυξανόμενη κρίση που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην αγορά. Ο ΕΛΓΑ οφείλει να συνδράμει με τη γνώση του, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά οι αγρότες ελιάς-ελαιολάδου των τριών προαναφερθέντων περιοχών. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι αγρότες δεν έλαβαν καμία κορονοενίσχυση, όπως άλλοι συνάδελφοί τους, ούτε έλαβαν άλλες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Μάλιστα αδικημένοι είναι οι μεγάλης ηλικίας παραγωγοί, οι οποίοι δεν έλαβαν καθόλου ενισχύσεις, εξαιτίας των αδίκων διακρίσεων και των διαχωρισμών σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη». Σύμφωνα με τον νεαρό ελαιοπαραγωγό «οι φωτογραφίες αποδεικνύουν το μέγεθος της ζημιάς, αφού δεν υπάρχει ούτε δείγμα ελιάς στα χαμηλότερα κλαδιά, που συνήθως αποδίδουν και περισσότερη παραγωγή».

Ο ίδιος θεωρεί ότι η έλλειψη συντονισμού και συνεργατισμού μεταξύ των ελαιοπαραγωγών του νομού και ιδιαίτερα του Δήμου Τεμπών, είναι αυτή που αφήνει ανυπεράσπιστους τους αγρότες και γι’ αυτό προτίθεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ζητώντας και τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να δημιουργηθούν ευέλικτα ολιγομελή συνεργατικά σχήματα, εν είδη ΚΟΙΝΣΕΠ και για την προστασία του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, αλλά και για την ανάπτυξη και προστασία των ποιοτικών προϊόντων της ελιάς.
Περιφερειακό Συμβούλιο