Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν συνεχή αύξηση της παραγωγής αυγών παγκοσμίως.

Η Ασία σημειώνει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων, τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης της παραγωγής, με την Κίνα να διατηρεί τη θέση της ως ο μεγαλύτερος παραγωγός αυγών, κυριαρχώντας με λίγο λιγότερο από το 35% της συνολικής παραγωγής στον κόσμο. Επιπλέον, η παραγωγή της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται, με ετήσιο ρυθμό περίπου 2%.

Ο οικονομικός αναλυτής της IEC, Peter van Horne, υπογραμμίζει ότι η Ινδονησία γνώρισε επίσης ταχεία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Προχωρώντας από τη θέση 9 στην 4η θέση των κορυφαίων παραγωγών χωρών παγκοσμίως μεταξύ 2017 και 2019, η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας κατέχει πλέον μερίδιο 6% της παγκόσμιας παραγωγής αυγών.

Τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι η αγορά παραγωγής αυγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) παραμένει γενικά σταθερή, με τους προορισμούς εισαγωγών και εξαγωγών να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητοι από έτος σε έτος. Ωστόσο, η Γαλλία και η Γερμανία αυξάνουν την παραγωγή τους.

Εκτός Ευρώπης, η παραγωγή είναι επίσης κατά κύριο λόγο σταθερή, με εξαίρεση τις ΗΠΑ, που σημείωσαν μικρή μείωση μεταξύ 2019 και 2020, και την Ινδία, η οποία συνεχίζει να αυξάνει γρήγορα την παραγωγή της.