Σε συνέχεια της επικοινωνίας του Προέδρου του ΣΕΚ κου Πεβερέτου και του Αναπληρωτή Προέδρου κου Τσομπάνου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κο Χατζηνικολάου, κατόπιν της απόφασης του Οργανισμού για οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης της επιχείρησης «L.A. FARM Α.Ε.» για το προϊόν «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», ο ΣΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έκανε τη δουλειά του, ως όφειλε, για την προστασία της Φέτας.

“Πρέπει βέβαια” τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ “να συνεχίσει με πιο έντονο ρυθμό τον έλεγχο στο σύνολο της μαζικής εστίασης και σε όλα τα σημεία παραγωγής – διακίνησης και πώλησης Φέτας ΠΟΠ.

Όπως αποδείχτηκε, μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και την εξέταση δειγμάτων σε καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ) είναι καταφανής η νοθεία, η μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ», η παραπλάνηση του καταναλωτή.

Θα πρέπει επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε οι αποφάσεις του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ να εφαρμόζονται και να μην καταπίπτουν στα δικαστήρια”.