Η κατανάλωση μούρων μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική ευεξία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Science and Nutrition έχει περιγράψει πώς τα μούρα θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη γνωστική λειτουργία σε άτομα όλων των ηλικιών.

Σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, οι μελέτες με βατόμουρα έχουν αποδειχθεί, όπως γράφει το fruitnet.com, ότι βελτιώνουν τη μνήμη και την εκτελεστική λειτουργία. Περαιτέρω μελέτες σχετικά με τα οφέλη των μύρτιλων έχουν επίσης παρατηρήσει βελτιώσεις στον γνωστικό έλεγχο της διάθεσης, που σημαίνει ότι η γνωστή υπερτροφή θα μπορούσε να παίξει ρόλο στη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης.

Δεν είναι μόνο στις νεότερες γενιές που τα βατόμουρα μπορούν να έχουν θετική επίδραση. Τα βατόμουρα έχουν συνδεθεί με βραδύτερους ρυθμούς γνωστικής έκπτωσης και βελτιωμένη μνήμη εργασίας και εκτελεστική απόδοση καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Δεδομένου του γεγονότος ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνάει, η κατανάλωση μύρτιλων ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής θα μπορούσε να είναι μια άλλη χρήσιμη στρατηγική παράλληλα με τις συμβατικές θεραπείες.