Σε επένδυση που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ προχωρούν τα Θερμοκήπια Θράκης, τα οποία ειδικεύονται στην παραγωγή ντομάτας και αγγουριού στην περιοχή της Θράκης με τη μέθοδο της υδροπονίας μέσω της χρήσης γεωθερμίας.

Η συγκεκριμένη επένδυση σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία ανέρχεται συγκεκριμένα στα 14,66 εκατ. ευρώ, ενώ μέρος αυτής έχει ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399 του 2016. Από τη νέα επένδυση υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 60 νέες θέσεις εργασίας στις εν λόγω εγκαταστάσεις και η νέα εγκατάσταση θα δημιουργηθεί στην Κεσσάνη της Θράκης.

Επέκταση των θερμοκηπίων της εταιρείας κατά τουλάχιστον 100 στρέμματα

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Agrenta”, η επένδυση αφορά στην επέκταση των υαλόφρακτων θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων της εταιρείας. Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης τα Θερμοκήπια Θράκης θα προσθέσουν συνολικά περί τα 100 επιπλέον στρέμματα θερμοκηπίων υδροπονικής καλλιέργειας, θέτοντας στο επίκεντρο προϊόντα όπως η ντομάτα αλλά και η μελιτζάνα, η οποία αποτελεί ένα από τα καινούργια προϊόντα που αναπτύσσει καλλιεργητικά η παραγωγική μονάδα της Θράκης. Θυμίζουμε ότι πέρυσι ολοκληρώθηκαν ακόμα δύο επενδυτικά πλάνα ύψους 12 εκατ. ευρώ με αντικείμενο την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας υδροπονικής καλλιέργειας κηπευτικών. Η επιχείρηση διατηρεί αυτή τη στιγμή δύο θερμοκήπια, ένα στην Αττική στην περιοχή του Κορωπίου και ένα στη Θράκη, στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης, με συνολική καλλιεργήσιμη έκταση υπό υαλόφρακτα θερμοκήπια, που ανέρχεται στα 196 στρέμματα. Να σημειωθεί ότι ένα από τα προϊόντα που έχει εξετάσει καλλιεργητικά είναι και η φράουλα.