Τη διαβεβαίωση ότι τα επενδυτικά σχέδια της Club Med ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στη Βόρεια Εύβοια θα ολοκληρωθούν άμεσα και με σχολαστικότητα, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου μέσω ευρείας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, η εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού Ομίλου, πρόεδρος της TechKM S.A. που έχει αναλάβει την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης και το Project Management της επένδυσης κ. Αφροδίτη Καρτελιά, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) κα. Αλεξάνδρα Παπαλιάκου και υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών.

Στην τοποθέτησή του ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Ευβοίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς όπως ανέφερε «Η Βόρεια Εύβοια θα αποκτήσει τη Ναυαρχίδα του τουρισμού της που χρειάζεται» και υπογράμμισε ότι «Το επείγον είναι οι αδειοδοτήσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, ειδάλλως κινδυνεύουμε με ματαίωση της επένδυσης».

Η κ. Καρτελιά επανέλαβε την πρόθεση του Ξενοδοχειακού Ομίλου να ξεκινήσουν οι επιμέρους εργασίες επέκτασης και ανάπλασης εντός των επόμενων μηνών, σημειώνοντας ότι το εν λόγω ξενοδοχείο στην Β. Εύβοια αποτελεί έμβλημα για την Club Med στην Ευρώπη.

Κοινός τόπος των συμμετεχόντων υπήρξε η βούληση για τη μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την ταχεία δρομολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του Ομίλου. «Θα βοηθήσουμε για να μη χαθεί χρόνος και να μη χαθεί η επένδυση», τόνισε ο κ. Ταγαράς.

«Είναι μια συλλογική προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μου να αποκτήσει μια εμβληματική τουριστική εγκατάσταση. Μια τέτοια επένδυση, συμπαρασύρει το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια, τέτοια συστράτευση Υπουργείων. Θέλουμε αυτή η επένδυση να ολοκληρωθεί γρήγορα και σωστά», επισήμανε ο ΥφΑΑΤ.